05-10-08

herve kaasje

Met het Herve-kaasje, dat ik gisteren op het voedingssalon kocht, maakte ik vandaag een lekker slaatje.....

voedingssalon 048.jpgweb

Heel eenvoudig....wat sla, zongedroogde tomaatjes, spekjes bakken, een appeltje, vinaigrette met honing....nog een extra (warm)geitekaasje...warme herve - kaas....mmmmmm

voedingssalon 076.jpg kaas 1

En daarbij een zelfgemaakt "booke....." eenvoud siert toch het best.....

voedingssalon 072.jpg kaas 2

14:33 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: sla, herve, voedingssalon |  Facebook |

04-10-08

voedingssalon

Naar jaarlijkse gewoonte trokken Kaatje en ik vandaag naar Brussel....naar het voedingssalon.....op de Heizel vlakbij.....het Atomium....

voedingssalon 008.jpg web

En wat kochten we.......

voedingssalon 033.jpg web

Om meer in detail te treden.....een flesje "St. Pol"

 

voedingssalon 052.jpg web

Morgen meer over onze uitstap......schol!

20:54 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-10-08

nieuw speelgoed.....

Ik had nog enkele dagen verlof te plannen....vandaag en morgen ben ik dus thuis....ik ga me niet vervelen....ik heb me een nieuw speelgoedje aangeschaft.....

kenwood 030.jpg web

09:02 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: keuken, bakken, kenwood |  Facebook |

30-09-08

wilde katjes....

Dat ik een dierenvriend ben...dat is geweten....de appel valt niet ver van de boom...ik zal het wel van mijn ouders hebben...maar mijn mama overdrijft wel wat....sinds enkele maanden zijn er  in het bosje achter de tuin enkele wilde katjes beland....ondertussen is het een kroostrijk gezin geworden.....die krijgen ze niet meer weg...wat wil je als je ze eten geeft....aanvankelijk wat restjes...maar ondertussen verkiezen ze wiskas, felix......Toegegeven en zijn enkele schatjes bij...van op afstand....want het zijn heus "geen katjes om zonder handschoenen vast te pakken...."

peoen alt 221.jpg web

08:20 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: kat, tuin, poezen, bos, altenaken |  Facebook |

28-09-08

vreemde eend in de bijt....

Eind september.....

De najaarsbloemen zien er prachtig uit....

peoen alt 147.jpg web

Oepsie....dit is geen dahlia....maar een verlorengelopen "herfsttomaat"....

peoen alt 204.jpg web

Verkeerde plaats en verkeerd seizoen...

maar we houden ze in het oog en misschien....

.....heel misschien.... met wat zon....

worden ze sappig en rood....

 

18:54 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: rood, bloem, najaar, tomaat, aster |  Facebook |

26-09-08

heimwee....

stoofvlees 045

We gaan een prachtig zomers weekend tegemoet...met deze foto...vanochtend genomen in de tuin, wens ik dat iedereen van harte toe...

Hoewel er geen hittegolf was..geen tropische temperaturen....ga ik hem missen..."de zomer"...

Er spookt al de hele dag een liedje door mijn hoofd....een liedje uit mijn jeugd....een liedje waar ik een haat/liefde verhouding mee heb...ik vind het niet echt mooi, niet echt lelijk....maar als kind haatte ik het verschrikkelijk.... iedereen kent het...als je durft ...luister dan...maar ik verwittig je...je raakt het niet zomaar kwijt..

20:15 Gepost door in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: zomer |  Facebook |

25-09-08

Stoofvlees zoals thuis......

Het heeft jaren gduurd eer ik stoofvlees kon maken zoals thuis.....Nochtans gebruikte ik dezelfe ingrediënten....het enige wat mij ontbrak was GEDULD.....  

Nu ik enkele dagen vrij ben....geniet ik van (voorraad)koken en bakken.....ik maakte gisteren 2 broden met rozijnen en suiker, een bruin brood...soep en uiteraard stoofvlees (met geduld)...hier is alvast "ons" recept van stoofvlees op grootmoeders wijze.

stoofvlees 001

Stoofvlees kruiden met peper en zout en omwentellen in bloem....aanbakken zodat alle stukjes dichtgeschroeid zijn. Enkele uien grof snijden en bij het vlees voegen. Met het deksel op de pot eventjes laten verdersudderen. Na enkele minuten wat kruidnagels, laurier, en een boterham met mosterd toevoegen. Overgieten met bouillon tot het vlees onderstaat. Op een zeer zacht vuurtje laten stoven tot het vlees mals is. Op het einde nog een scheutje azijn en enkele flinke lepels, al dan niet zelf gemaakte bessenconfituur bijdoen. Eventueel nog wat bijkruiden.

 

08:26 Gepost door in Recepten | Permalink | Commentaren (5) | Tags: stoofvlees |  Facebook |